Over

De corporate portretten van Peter van Kolfschoten gaan verder dan een snelle momentopname. Aandacht, kwaliteit en zorgvuldigheid staan voorop. Peter werkt op locatie aan het creëren van een setting waarin de geportretteerde het best tot zijn recht komt. Hij bepaalt het kader door zelf de portretlocatie te kiezen, eigen licht (studioflitsers) mee te nemen, en te spelen met lijnvoering en restruimte in de achtergrond. Een spannende wisselwerking tussen geportretteerde en achtergrond ontstaat. Soms met een subtiele knipoog waar de opdracht(gever) het toelaat, maar altijd met respect voor de mens voor de camera.

Met zijn 25 jaar ervaring als portretfotograaf weet Peter van Kolfschoten ter plaatse snel te schakelen. De tijd die nodig is voor de voorbereiding op locatie en het maken van de foto wordt tot een minimum beperkt.

Peter van Kolfschoten werkt onder andere voor de Adformatie groep, Management Scope, Projectorganisatie Noord/Zuidlijn, Spoor (NS), Communicatie, FNV Kiem, Tuin en landschap.